• Doprava zdarma již od 2000 Kč

DĚJINY

Jsme nová polská značka, která vznikla v roce 2015. Boříme předsudky o polském oblečení a nabízíme elegantní a vysoce kvalitní doplňky, jako jsou šály a klobouky. Naše majitelka Anna Lohman si zakládá nejen na vysoké kvalitě výrobků, ale také spolu s celým týmem vybírá pro každou sezónu aktuální módní barvy. Díky tomu si značku PIUMO téměř okamžitě oblíbilo velké množství zákaznic, kterým se líbí minimalismus výrobků, jejich široké využití a příjemný povrch. 

Za vznikem značky PIUMO stojí láska Anny Lohman k Itálii, která se projevuje například pojmenováním barev a samotné značky – piuma je italsky pero. Její láska k italské eleganci, svůdným barvám venkova a hřejivosti se promítla do jemné směsi vlny a kašmíru. 

S PIUMO se každá žena může cítit výjimečně a výběrem správných barev podtrhne svůj styl, charakter a poukáže na svou jedinečnost.

O MATERIÁLU

Ve společnosti PIUMO není nic náhodné, vše má svůj smysl.

Při výrobě našich čepic, šál a svetrů používáme pouze dva druhy certifikované příze. Obě látky pocházejí z jedné z nejlepších toskánských přádelen a jsou vyrobené z kašmíru a merino vlny.

Milujeme je především proto, že jsou přírodní, velmi kvalitní, nekoušou a jsou měkké a jemné. Navíc vypadají krásně v každém ročním období a skvěle plní svou funkci – v zimě perfektně hřejí a v létě dýchají společně s pokožkou. Jsou ideální pro všechny, kdo rádi tráví svůj čas aktivně, protože díky výborně pohlcují vlhkost udržují pokožku v suchu a bez pocení.

BARVY

Když jsme před téměř 30 lety začali sbírat zkušenosti v oboru, zaměřili jsme se především na barvy. Barvy, barvy, barvy! A tak to zůstalo dodnes. 

Poprvé jsme se jimi inspirovali na světoznámém veletrhu Florence Yarn Fair, kde nám Italové (kteří byli průkopníky módy a barev) vdechli nadšení pro dokonalou barevnost. V té době jsme také vzpomínali na naše krásné Beskydy, rozkvetlé louky plné květin, modrou oblohu. 

Od začátku existence společnosti PIUMO jsme měli poslání – chtěli jsme našimi čepicemi, šálami a svetry dodat světu energii a rozzářit ho. Právě proto je našich barev tolik – neskutečných 56! Takže si každý vybere tu, která ho naplňuje. 

A ta italská jména! Nemáme potřebu je měnit, protože se nám líbí jejich zvuk a elegance. Notte, sabiosso, billardo, cremisi, zafferano… no nezní to skvěle?

PÉČE

Aby vám naše výrobky sloužily co nejdéle, je na místě se o ně řádně starat. Ale nebojte, není to nic složitého. Stačí si zapamatovat několik jednoduchých pravidel:

Nejprve nalijte trochu tekutého přípravku na vlnu do misky s vlažnou vodou. Výrobek v ní nejprve jemně vymáchejte, poté opláchněte a následně namočte na pět až deset minut do změkčovače. Nakonec ho šetrně vyždímejte a opatrně položte na rovný povrch a nechte uschnout.

Výrobky z kašmíru a merino vlny nesnášejí rychlé a silné sušení, takže pokud vám čepice nebo šála zmokne nebo nasákne sněhem, nedávejte je po příchodu domů na horký radiátor. Musí schnout pomalu a svým vlastním tempem.